Prostreno.cz

Vepřová panenka s hruškami

Česnekem špikovaná vepřová panenka s dušenými hruškami.

24.06.2016 sun
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

569 kJ / 135 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Svíčkovou prošpikujte česnekem, maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran v pánvi na oleji.
  3. Opečené maso položte na alobal (nejlépe 2 vrstvy), podlijte trochou vína, dobře zabalte a dejte na 15 minut do trouby.
  4. Maso vyndejte a nechte ještě 5 minut zabalené.
  5. Na pánev ve které jste opékali maso nalijte zbytek vína a vařte, až se víno odpaří na polovinu.
  6. Přidejte nakrájené hrušky, ocet, hořčici a duste 4 - 8 minut, podle tvrdosti hrušek.
  7. Maso podávejte s hruškami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    169,36 g
  • Sacharidy:

    81,46 g
    • Cukry:

      40,98 g
  • Tuky:

    85,18 g
  • Vláknina:

    14,94 g

Aktivita pro spálení:

531 kcal
66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

158

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová panenka v anglické slanině

(19 hlasů)
50min
690 kJ

Karbanátky s omáčkou

(16 hlasů)
1h a 15min
1075 kJ

Grilované vepřové kotlety

(9 hlasů)
3h a 0min
1018 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s hruškami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba