Prostreno.cz

Vepřová panenka s fenyklem

Jemné vepřové maso s výraznější chutí fenyklu. Neobvyklou,ale skvělou chuť dodá bezová limonáda.

01.07.2016 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

663 kJ / 158 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje, přidejte nadrcená semena fenyklu, plátky masa a maso orestujte z obou stran.
  2. Maso vyndejte na talíř.
  3. Na stejnou pánev přidejte máslo na tenké plátky nakrájený fenykl a cibuli a za občasného míchání duste 7 minut.
  4. Přidejte víno, bezovou limonádu, tymián, bobkový list a vařte 5 minut.
  5. Přidejte plátky masa a duste do měkka. Nakonec vše podle chuti osolte a opepřete.

TIP:

Bezová limonáda by neměla být příliš sladká.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    258,54 g
  • Sacharidy:

    295,69 g
    • Cukry:

      16,20 g
  • Tuky:

    126,08 g
  • Vláknina:

    96,90 g

Aktivita pro spálení:

856 kcal
107

minut jízdy na kole

81

minut běhu

255

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová panenka v anglické slanině

(19 hlasů)
50min
690 kJ

Grilované vepřové kotlety

(9 hlasů)
3h a 0min
1018 kJ

Pečené vepřové maso s kořením

(14 hlasů)
1h a 55min
660 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

fenykl

31 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,3 g

zázvorová limonáda

40 kcal / 100g
B0 g
S11 g
T0 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s fenyklem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba