Prostreno.cz

Telecí maso jako minutka

Lahodné dezertní víno Marsala dodá skvělou chuť sladkým i slaným pokrmům.

13.09.2016 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

1030 kJ / 246 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso naklepejte plochou stranou paličky a obalte v mouce.
  2. V pánvi rozehřejte olej a máslo.
  3. Plátky masa po obou stranách opečte 2 - 3 minuty po každé straně.
  4. Maso vyndejte děrovanou lžící na nahřátý talíř a z obou stran osolte a opepřete.
  5. Na stejnou pánev nalijte víno, přiveďte k varu a přitom seškrabujte vařečkou všechny zbytky, které se přichytily na dno při pečení masa.
  6. Přilijte smetanu, přisypte pažitku a neustále míchejte, abyste získali hustou omáčku.
  7. Do omáčky vložte maso, prohřejte a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    145,64 g
  • Sacharidy:

    214,08 g
    • Cukry:

      18,91 g
  • Tuky:

    99,29 g
  • Vláknina:

    9,60 g

Aktivita pro spálení:

593 kcal
74

minut jízdy na kole

56

minut běhu

177

minut uklízení





Podobné recepty

Grilovaná telecí svíčková

(17 hlasů)
4h a 40min
1016 kJ

Plněné telecí plátky

(30 hlasů)
45min
1258 kJ

Pikantní telecí plátek

(12 hlasů)
1h a 10min
575 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí maso jako minutka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba