Prostreno.cz

Kuře s malinovou marinádou

Kuře "naplacato" má hned několik výhod, lépe se do něj dostane marináda a maso se snadněji propéká. Malinový džem v marinádě dodá masu lahodnou chuť.

16.09.2016 sun
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

1015 kJ / 242 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Z kuřete odřízněte páteř, rozevřete ho a otočte kůží nahoru. Na několika místech maso dlaní stlačte.
  3. Rozložené kuře zpevněte dvěma špízovými jehlami, vedenými vždy od stehna ke křídlu.
  4. Takto upravené maso položte do dostatečně velkého pekáčku a potřete marinádou – snažte se ji přitom dostat i pod kůži. Přikryté uložte do druhého dne v lednici.
  5. Kuře pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně hodinu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    248,95 g
  • Sacharidy:

    35,90 g
    • Cukry:

      17,90 g
  • Tuky:

    188,82 g
  • Vláknina:

    4,52 g

Aktivita pro spálení:

627 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

187

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí maso s houbami

(12 hlasů)
1h a 40min
475 kJ

Kuře na rozmarýnu

(8 hlasů)
1h a 20min
925 kJ

Krůtí plátky s kapary

(11 hlasů)
45min
880 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuře s malinovou marinádou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba