Prostreno.cz

Lilek plněný krůtím masem

Česnek a čerstvý tymián maso nádherně provoní.

10.10.2016 lanvin
1h a 20min

35min příprava

45min vaření

428 kJ / 102 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilky omyjte, podélně rozřízněte a lžící nebo nožem z nich vydlabejte dužninu.
  2. Naskládejte je na plech, pokapejte lžící olivového oleje, osolte, opepřete a dejte na 10 minut předpéct do trouby rozehřáté na 180 °C.
  3. Vydlabanou dužninu nakrájejte na malé kousky, oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky.
  4. V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a lehce na něm orestujte cibulku.
  5. Pak přidejte maso, opláchnutou, dobře scezenou kukuřici a nakonec pokrájenou dužninu.
  6. Směs nechte chvíli restovat.
  7. Přidejte lístky tymiánu, nakrájené olivy a jemně nasekaný česnek, podlijte kuřecím vývarem a nechte přibližně 5 - 8 minut dusit.
  8. Podle chuti osolte a opepřete.
  9. Směsí naplňte lilky a dejte je na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    105,85 g
  • Sacharidy:

    96,34 g
    • Cukry:

      30,52 g
  • Tuky:

    58,12 g
  • Vláknina:

    20,95 g

Aktivita pro spálení:

315 kcal
39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení





Podobné recepty

Kuře na rozmarýnu

(8 hlasů)
1h a 20min
925 kJ

Krůtí plátky s kapary

(11 hlasů)
45min
880 kJ

Kuřecí játra s bazalkou

(23 hlasů)
1h a 5min
502 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sterilovaná kukuřice

86 kcal / 100g
B3 g
S19 g
T1 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

Černé olivy

115 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T11 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný krůtím masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba