Prostreno.cz

Dušená vepřová kotleta

Vepřové maso dušené s nakládanou zeleninou.

21.02.2017 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

673 kJ / 160 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět pokrájenou cibuli.
  2. Přidejte nakrájený česnek a maso nakrájené na kostky. Restujte za stálého míchání přibližně 3 minuty.
  3. Maso poprašte moukou, dobře promíchejte a zalijte vodou, nebo vývarem.
  4. Přidejte rajský protlak, scezenou zeleninu, podle chuti osolte, opepřete a přikryté duste doměkka.
  5. Nakonec přidejte smetanu.
  6. Podávejte s bramborami a zeleninou.

TIP:

Zeleninu můžete použít podle vlastní chuti, může to být moravanka, nebo třeba zelenina k přípravě salátu. Pokud použijete na zalití pouze vodu, přidejte alespoň lžičku sypkého vývaru.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    231,28 g
  • Sacharidy:

    83,01 g
    • Cukry:

      28,26 g
  • Tuky:

    206,54 g
  • Vláknina:

    10,18 g

Aktivita pro spálení:

873 kcal
109

minut jízdy na kole

83

minut běhu

260

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová kýta s mrkví

(7 hlasů)
1h a 20min
597 kJ

Pikantní pečený bůček

(15 hlasů)
4h a 10min
927 kJ

Masová roláda

(12 hlasů)
3h a 5min
1148 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová kotleta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba