Prostreno.cz

Lilek plněný ricottou

Plátky lilku plněné anglickou slaninou a sýrem ricotta.

18.07.2017 Mikeš
60min

30min příprava

30min vaření

1460 kJ / 348 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Lilek omyjte, odřízněte oba konce a lilek nakrájejte podélně na 10 tenkých plátků.
  3. Plátky potřete olejem a opečte je z obou stran na grilovací pánvi, nebo v pánvičce.
  4. Plátky lehce posypte pepřem, muškátovým oříškem a nechte je vychladnout.
  5. Sýr ricotta, strouhaný parmazán, 2 špetky soli a petrželku promíchejte v misce.
  6. Na každý plátek lilku položte jeden plátek slaniny a lžíci připraveného sýra.
  7. Plátky zabalte a uložte je na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Pečte přibližně 20 minut.
  9. Na prvních 15 minut pečení můžete lilek přikrýt alobalem.
  10. Podávejte s pikantním kečupem, nebo jiným pikantním dresinkem.

TIP:

Pokud jsou plátky slaniny velké, stačí 5 plátků, které překrojte napůl.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    451,55 g
  • Sacharidy:

    48,65 g
    • Cukry:

      37,21 g
  • Tuky:

    447,37 g
  • Vláknina:

    10,80 g

Aktivita pro spálení:

531 kcal
66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

158

minut uklízení





Podobné recepty

Lilek s cherry rajčaty

(4 hlasů)
50min
672 kJ

Špenátové muffiny

(2 hlasů)
50min
257 kJ

Grilovaná cuketa

(4 hlasů)
25min
581 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný ricottou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba