Prostreno.cz

Jehněčí se špenátem a fazolkami

Jehněčí stále patří v českých domácnostech k méně využívanému druhu masa. Je drahé, proto se hodí spíše ke slavnostnější příležitosti.

09.11.2017 lentilka
60min

35min příprava

25min vaření

944 kJ / 225 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na proužky a nasypte ho do nízké misky.
  2. Přidejte drcený česnek, opepřete, přelijte olejem ( aby bylo maso přikryté), zakápněte citronovou šťávou, promíchejte a nechte přes noc v chladu.
  3. Fazolky blanšírujte 5 minut ve vařící osolené vodě, pak fazolky sceďte.
  4. Odleželé maso obalte v hladké mouce a orestujte z obou stran na oleji.
  5. Orestované maso vyndejte, na stejnou pánev přidejte ústřicovou, rybí a sojovou omáčku, vodu a 5 minut povařte.
  6. K omáčce přidejte maso, špenát a podle chuti osolte. Přikryjte a 3-5 minut na mírném ohni poduste.
  7. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  8. Chilli papričku nakrájejte najemno.
  9. Maso podávejte s rýží, kterou ozdobte chilli papričkou a petrželkou a se zelenými fazolkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    187,07 g
  • Sacharidy:

    283,85 g
    • Cukry:

      18,67 g
  • Tuky:

    270,55 g
  • Vláknina:

    18,29 g

Aktivita pro spálení:

1083 kcal
135

minut jízdy na kole

103

minut běhu

323

minut uklízení





Podobné recepty

Grilované placičky z jehněčího masa

(7 hlasů)
30min
771 kJ

Jehněčí plátky na zázvoru

(1 hlasů)
1h a 40min
1051 kJ

Jehněčí kotletky s hruškami

(1 hlasů)
40min
667 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rýže

356,19 kcal / 100g
B6,7 g
S80,4 g
T0,4 g

jehněčí maso

294 kcal / 100g
B25 g
S0,1 g
T21 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

ústřicová omáčka

51 kcal / 100g
B1 g
S11 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí se špenátem a fazolkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba