Prostreno.cz

Zeleninové kari

Krémové zeleninové kari se zakysanou smetanou a kořením.

14.03.2018 Mikeš
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

314 kJ / 75 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Umyjte, oloupejte a nakrájejte zeleninu na malé kousky. Lilek a rajčata dejte stranou.
  2. Zeleninu nasypte do kastrolu, podlijte malým množstvím vody (jen aby byla zelenina přikrytá), jemně osolte a zeleninu uvařte doměkka.
  3. Ke konci vaření přidejte rajčata, lilek a rajčatový protlak.
  4. V pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
  5. K cibuli přidejte nastrouhaný zázvor, česnek, kardamom, kurkumu, kmín, chilli vločky, koriandr a míchejte přibližně 2 minuty, pak směs přidejte k uvařené zelenině.
  6. Vmíchejte zakysanou smetanu, podle chuti osolte a prohřejte.

TIP:

Vhodná zelenina na přípravu kari: mrkev, květák, zelený hrášek, lilek, špenát, brambory, fazolky apod.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,36 g
  • Sacharidy:

    136,92 g
    • Cukry:

      53,36 g
  • Tuky:

    89,68 g
  • Vláknina:

    28,39 g

Aktivita pro spálení:

255 kcal
31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení





Podobné recepty

Treska s hráškem a slaninou

(7 hlasů)
1h a 5min
888 kJ

Gratinovaný špenát

(2 hlasů)
1h a 5min
495 kJ

Brokolice zapečená s květákem

(6 hlasů)
1h a 5min
865 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninové kari

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba