Prostreno.cz

Salát s ředkvičkou a chřestem

Lehký, zdravý, jarní salát.

04.04.2018 lentilka
25min

25min příprava

198 kJ / 47 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce metličkou.
  2. Chřest blanšírujte 3-5 minut ve vařící osolené vodě, pak chřest sceďte a přelijte ledovou vodou.
  3. Okapaný chřest nakrájejte na menší kousky a nasypte je do misky.
  4. Přidejte omyté, na plátky nakrájené ředkvičky.
  5. Okurku nakrájejte na plátky, plátky na polovinu a přidejte je do misky.
  6. Salát přelijte zálivkou, ozdobte pažitkou a hned podávejte.

TIP:

Pokud máte ořechový olej použijte ho místo olivového.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,86 g
  • Sacharidy:

    60,46 g
    • Cukry:

      21,70 g
  • Tuky:

    62,86 g
  • Vláknina:

    17,52 g

Aktivita pro spálení:

282 kcal
35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

84

minut uklízení





Podobné recepty

Salát z baby špenátu

(4 hlasů)
30min
670 kJ

Nakládaná červená cibule

(5 hlasů)
30min
304 kJ

Křupavý mrkvový salát

(3 hlasů)
20min
239 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát s ředkvičkou a chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba