Prostreno.cz

Čočkové karbanátky

Karbanátky nemusí být jen masové, vyzkoušejte karbanátky z červené čočky.

07.06.2018 lentilka
55min

30min příprava

25min vaření

875 kJ / 209 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Čočku uvařte podle návodu na obalu, může být i trochu rozvařená.
  2. Drobně nakrájený celer a hrubě nastrouhanou karotku orestujte na pánvi se dvěma lžícemi oleje.
  3. Polovinu čočky rozmačkejte pomocí vidličky na kaši, pak ji smíchejte s nerozmačkanou čočkou.
  4. Přidejte orestovanou zeleninu, kari, prolisovaný česnek, rozšlehané vejce, petrželku, citronovou kůru a podle chuti osolte a opepřete.
  5. Promíchejte, postupně přisypávejte strouhanku, aby vznikla směs, ze které budete tvarovat karbanátky.
  6. Tvarujte karbanátky, které opečte z obou stran na oleji.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,19 g
  • Sacharidy:

    131,59 g
    • Cukry:

      13,23 g
  • Tuky:

    121,78 g
  • Vláknina:

    29,76 g

Aktivita pro spálení:

446 kcal
55

minut jízdy na kole

42

minut běhu

133

minut uklízení





Podobné recepty

Mexické kuřecí maso

1h a 25min
517 kJ

Dušené hovězí maso s fazolemi

(7 hlasů)
2h a 25min
521 kJ

Mexický masový hrnec

(9 hlasů)
2h a 25min
463 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čočkové karbanátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba