Prostreno.cz

Hovězí hrudi dušené v pivu

Tenhle podceňovaný kousek masa, který se obyčejně používá jen na polévku, získá dlouhým dušením se zeleninou a pivem úžasnou plnou chuť.

11.10.2018 lentilka
4h a 35min

35min příprava

4h a 0min vaření

576 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 150 °C.
  2. V rendlíku vhodném do trouby (nebo v pekáčku) rozehřejte olej, maso osolte, opepřete a opečte ho ze všech stran dozlatova.
  3. Maso přendejte na talíř.
  4. Do stejného rendlíku přidejte cibuli, pórek a mrkev. Restujte 2-3 minuty.
  5. V menší misce smíchejte cukr, papriku, hořčici, nové koření, worcestrovou omáčku, česnek a směs přidejte k zelenině.
  6. Míchejte 1 minutu a pak přilijte pivo, vývar a přiveďte k varu.
  7. Vložte maso, maso přikryjte pečícím papírem a pak ještě poklicí, nebo druhým dílem pekáčku.
  8. V troubě pomalu duste 3 hodiny, v polovině dušení maso obraťte.
  9. Hotové maso musí být zcela měkké. Pokud je potřeba, duste déle.
  10. Maso vyjměte a pokud je omáčka řídká na sporáku ji zprudka svařte do zhoustnutí, nebo můžete zahustit instantní jíškou.
  11. Maso nakrájejte přes vlákno a podávejte přelité omáčkou, zbylou omáčku podávejte zvlášť.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    414,71 g
  • Sacharidy:

    179,64 g
    • Cukry:

      57,86 g
  • Tuky:

    295,54 g
  • Vláknina:

    18,70 g

Aktivita pro spálení:

842 kcal
105

minut jízdy na kole

80

minut běhu

251

minut uklízení





Podobné recepty

Mexický hovězí guláš se zeleninou

(2 hlasů)
2h a 25min
360 kJ

Hovězí plátky na česneku s vinnou omáčkou

(1 hlasů)
2h a 20min
861 kJ

Hovězí svíčková s brokolicí

(1 hlasů)
55min
912 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí hrudi dušené v pivu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba