Prostreno.cz

Polévka z bílých fazolí s tymiánem a mrkví

Snadná a chutná polévka z fazolí a mrkve.

12.02.2019 sun
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

420 kJ / 100 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nakrájejte na tenká kolečka.
  2. Na oleji s máslem nechte zpěnit nakrájenou cibuli.
  3. K cibuli přisypte mrkev a 2 minuty restujte.
  4. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  5. Přidejte scezené, propláchnuté fazole, víno, instantní jíšku, lístečky tymiánu a vařte 10-15 minut.
  6. Polévku dochuťte prolisovaným česnekem.

TIP:

K přípravě polévky můžete použít i suché fazole. Fazole propláchněte, zalijte vodou a nechte přes noc namočené. Pak fazole klasicky uvařte.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,34 g
  • Sacharidy:

    147,30 g
    • Cukry:

      10,80 g
  • Tuky:

    233,88 g
  • Vláknina:

    26,00 g

Aktivita pro spálení:

100 kcal
12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení





Podobné recepty

Brynzová polévka

(2 hlasů)
50min
299 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílých fazolí s tymiánem a mrkví

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba