Prostreno.cz

Candát s houbami

Opečenou rybu skvěle doplňuje máslová omáčka s houbami.

07.05.2019 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

665 kJ / 158 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Víno nalijte do rendlíku.
  2. Oloupanou šalotku velmi jemně nakrájejte, nasypte ji do vína a vařte, až se víno zredukuje na polovinu.
  3. Přidejte smetanu a vařte 5 minut.
  4. Snižte na nejnižší teplotu a k šalotce za stálého šlehání přidejte 120 g nakrájeného másla, už nevařte!! Dochuťte solí a citronovou šťávou.
  5. Houby nakrájejte na plátky a poduste je na 2 lžících másla a 1 lžíci oleje. Duste, až se odpaří voda z hub.
  6. K houbám přidejte 3 lžíce másla, osolené porce ryby a ryby opečte z obou stran. Ryby můžete posypat kajenským pepřem.
  7. Ryby podávejte s máslovou omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    178,26 g
  • Sacharidy:

    70,92 g
    • Cukry:

      29,11 g
  • Tuky:

    224,34 g
  • Vláknina:

    12,70 g

Aktivita pro spálení:

796 kcal
99

minut jízdy na kole

75

minut běhu

237

minut uklízení





Podobné recepty

Rybí karbanátky s hráškem

(1 hlasů)
1h a 30min
763 kJ

Rybí filé s bylinkovým přelivem

(2 hlasů)
35min
852 kJ

Sumec v těstíčku s nivou

(1 hlasů)
50min
745 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

šalotka

72 kcal / 100g
B2 g
S16 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Candát s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba