Prostreno.cz

Zeleninový salát s rýží

Podstatné je, aby vše, co do salátu použijete, bylo čerstvé a kvalitní. Je jednoduchý na přípravu, ale chutná skvěle.

27.08.2019 sun
1h a 15min

45min příprava

30min vaření

511 kJ / 122 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vejce uvařte natvrdo, vychladlé vejce oloupejte a nakrájejte je na klínky.
  2. Očištěné fazolky překrojte, nasypte je do vařící, osolené vody a vařte 5 minut. Fazolky sceďte a přelijte je ledovou vodou, nechte dobře okapat.
  3. Rýži uvařte podle návodu na obalu, uvařenou rýži nechte vychladnout.
  4. Každé rajče nakrájejte na 4 díly.
  5. Papriky bez semeníku a oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
  6. Všechnu zeleninu včetně oliv a kaparů nasypte do velké misky. K zelenině přidejte rýži.
  7. Olej prošlehejte s vinným octem, solí a pepřem.
  8. Olejem pokapejte zeleninu a lehce promíchejte.
  9. Salát podávejte s vajíčky a ančovičkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    341,08 g
  • Sacharidy:

    288,04 g
    • Cukry:

      37,15 g
  • Tuky:

    198,50 g
  • Vláknina:

    38,45 g

Aktivita pro spálení:

1121 kcal
140

minut jízdy na kole

106

minut běhu

334

minut uklízení





Podobné recepty

Salát do skleničky

(3 hlasů)
15min
819 kJ

Salát z baby špenátu s jablky

(2 hlasů)
30min
578 kJ

Zeleninový salát s kuskusem

(2 hlasů)
35min
762 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninový salát s rýží

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba