Prostreno.cz

Rybí filé v limetkové omáčce

Zdravé ryby zařaďte do jídelníčku častěji. Limetka dodá rybám skvělou chuť, paprička pikantnost.

20.02.2020 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

449 kJ / 107 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte máslo a olej.
  2. Ryby osolte, opepřete a opečte je z obou stran na oleji s máslem.
  3. Do rendlíku nalijte víno ve kterém rozmíchejte kukuřičný škrob a přidejte šťávu z limetky.
  4. Za stálého míchání zahřívejte, až omáčka zhoustne. Podle chuti osolte a dochuťte cukrem.
  5. Nakonec do omáčky vmíchejte studené máslo.
  6. Rybu podávejte s omáčkou, ozdobenou snítkami koriandru, nebo petrželky, na tenké plátky nakrájenou chilli papričkou a plátky limetky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,44 g
  • Sacharidy:

    69,95 g
    • Cukry:

      21,48 g
  • Tuky:

    65,75 g
  • Vláknina:

    10,70 g

Aktivita pro spálení:

334 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

99

minut uklízení





Podobné recepty

Restovaná ryba s baby špenátem

(2 hlasů)
45min
512 kJ

Karbanátky z rybího masa

(3 hlasů)
1h a 15min
653 kJ

Dušená ryba s rajčaty

(2 hlasů)
60min
494 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Mexické carnitas

2h a 30min
(1 hlasů)

Dušené hovězí maso s kořenovou zeleninou

2h a 30min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí filé v limetkové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba