Prostreno.cz

Indické jehněčí kostky

Několik lžic přepuštěného másla Ghí, kešu ořechy a koření dodají masu orientální chuť.

10.03.2020 Mikeš
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

955 kJ / 228 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Očištěné maso nakrájejte na kostky.
  3. V menším pekáčku rozehřejte máslo Ghí, přidejte kostky masa a 5 minut opékejte.
  4. Přidejte kardamom, hřebíček, skořici a promíchejte.
  5. Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli, česnek, koriandr, kmín a kajenský pepř, duste 5 minut.
  6. Zalijte vývarem, osolte, promíchejte, přikryjte a duste v předehřáté troubě, až je maso měkké.
  7. K měkkému masu přilijte smetanu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob, promíchejte a odkryté dejte na 15 minut zpět do trouby.
  8. Před podáváním posypte petrželkou, nebo koriandrem.

TIP:

Ghí: Jedná se o přepuštěné máslo, kdy se technikou přepuštění oddělí tuk od pevných mléčných částic. Ghí koupíte skoro v každém supermarketu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    321,90 g
  • Sacharidy:

    994,44 g
    • Cukry:

      48,08 g
  • Tuky:

    510,44 g
  • Vláknina:

    490,48 g

Aktivita pro spálení:

1921 kcal
240

minut jízdy na kole

182

minut běhu

573

minut uklízení





Podobné recepty

Mleté jehněčí maso na špejli

(2 hlasů)
1h a 10min
787 kJ

Jehněčí na portském víně

(1 hlasů)
2h a 25min
604 kJ

Citronové jehněčí

(1 hlasů)
2h a 50min
1265 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Indické jehněčí kostky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba