Prostreno.cz

Velikonoční jehněčí kýta

Šťavnatá jehněčí kýta na červeném víně je ideálním jídlem pro slavnostní velikonoční oběd.

30.03.2020 lentilka
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

807 kJ / 192 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Jehněčí maso osolte a opepřete.
  3. Ve vysokém pekáčku rozehřejte olej, vložte do něj maso a zprudka ho ze všech stran opečte.
  4. K masu nalijte víno, přidejte rajčatový protlak, rajčata, rozinky, stroužky česneku, bylinky a přikryté pečte v předehřáté troubě hodinu.
  5. Maso odkryjte, podle potřeby podlijte vínem, nebo vodou a dopečte doměkka.

TIP:

Pokud nemáte čerstvé bylinky,použijte sušené.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    313,63 g
  • Sacharidy:

    111,45 g
    • Cukry:

      47,30 g
  • Tuky:

    336,01 g
  • Vláknina:

    29,52 g

Aktivita pro spálení:

838 kcal
104

minut jízdy na kole

79

minut běhu

250

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí sekaná

(1 hlasů)
1h a 50min
993 kJ

Jehněčí s hráškem

(1 hlasů)
1h a 55min
498 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční jehněčí kýta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba