Prostreno.cz

Pórkový nákyp

Zeleninový nákyp si můžete dát k večeři, ale vzít si ho můžete klidně i druhý den na oběd do práce. Skvěle chutná teplý i studený.

05.05.2020 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

742 kJ / 177 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Housky rozmixujte nahrubo v robotu.
  2. Očištěný pórek nakrájejte na tenké plátky.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a orestujeme na něm pórek.
  4. Pak přidejte lístečky tymiánu otrhané od stonků, promíchejte a odstavte z ohně.
  5. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh.
  6. Ve velké míse smíchejte smetanu se žloutky.
  7. Přidejte vychladlý pórek, oloupanou a na malé kostičky nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájenou šunku, rozmixované housky, tři čtvrtiny strouhaného sýra, podle chuti osolte, opepřete, promíchejte a nakonec opatrně vmíchejte dotuha ušlehaný sníh z bílků.
  8. Směs nalijte do vymazané zapékací misky, posypte zbylým sýrem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 45 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    178,25 g
  • Sacharidy:

    306,94 g
    • Cukry:

      59,21 g
  • Tuky:

    252,20 g
  • Vláknina:

    25,10 g

Aktivita pro spálení:

1082 kcal
135

minut jízdy na kole

103

minut běhu

322

minut uklízení





Podobné recepty

Květákový nákyp

(8 hlasů)
1h a 10min
553 kJ

Rýžový nákyp s malinovou omáčkou

(13 hlasů)
20min
1156 kJ

Mrkvový nákyp

(7 hlasů)
1h a 30min
424 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

smetana na vaření 12%

133 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T12 g

šunka

145 kcal / 100g
B20 g
S1 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pórkový nákyp

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba