Prostreno.cz

Hovězí roštěná

I z tužšího masa můžete připravit dokonalou roštěnku, když maso přes noc naložíte a pak pomalu dusíte v troubě.

02.06.2020 lentilka
2h a 50min

20min příprava

2h a 30min vaření

1059 kJ / 253 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky a naložte do oleje prošlehaného s limetkovou šťávou. Marinujte přes noc.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C.
  3. V pekáčku na oleji nechte zesklovatět pokrájenou cibuli, shrňte ji na stranu, přidejte plátky masa a osmahněte je z obou stran.
  4. Maso osolte, přidejte koření, vývar v troubě duste asi hodinu.
  5. Maso potřete hořčicí a znovu duste (přibližně další hodinu), nebo až bude maso zcela měkké. Podle potřeby přidejte vývar.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    247,15 g
  • Sacharidy:

    504,58 g
    • Cukry:

      7,67 g
  • Tuky:

    331,32 g
  • Vláknina:

    165,48 g

Aktivita pro spálení:

1350 kcal
168

minut jízdy na kole

128

minut běhu

402

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí nudličky s barevnou paprikou a hráškem

(3 hlasů)
50min
759 kJ

Dušená hovězí kližka

(10 hlasů)
2h a 25min
721 kJ

Hovězí kostky na zelenině

(5 hlasů)
2h a 20min
445 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Limetková šťáva

25 kcal / 100g
B0 g
S8 g
T0 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

nové koření

265 kcal / 100g
B3 g
S52 g
T5 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí roštěná

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba