Prostreno.cz

Pstruh na petrželce

Recept na pstruha s česnekem a petrželkou provoní kuchyň a zaručeně uspokojí i mlsné jazýčky.

31.08.2011 lanvin
1h a 20min

25min příprava

55min vaření

851 kJ / 203 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté, očištěné petruhy potřete zevnitř i zvenku solí. Do vnitřku ryb dejte petrželku a nakrájené stroužky česneku.
  2. Každého pstruha pokapejte lžíci oleje, zabalte do potravinové folie a nechte přes noc v chladu. Pak dejte pstruhy bez folie na pekáček, zakápněte ještě olejem a poklaďte plátky másla a citrónu.
  3. Posypejte provensálským kořením, přikryjte a pečte v troubě vyhřáté na 200°C asi 40 minut.
  4. Pak pstruhy odkryjte a pečte ještě přibližně 15 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,84 g
  • Sacharidy:

    49,77 g
    • Cukry:

      9,74 g
  • Tuky:

    163,55 g
  • Vláknina:

    13,43 g

Aktivita pro spálení:

930 kcal
116

minut jízdy na kole

88

minut běhu

277

minut uklízení





Podobné recepty

Pstruh s brokolicí

(22 hlasů)
35min
550 kJ

Grilovaný pstruh

(18 hlasů)
45min
795 kJ

Pstruh v alobalu

(11 hlasů)
40min
1003 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pstruh na petrželce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba