Prostreno.cz

Polévka z bílého zelí

Recept na polévku z čerstvého zelí s klobásou, která se podává s chlebem jako hlavní chod.

11.09.2011 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

670 kJ / 160 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytá vepřová žebra dejte do hrnce a zalijte vodou jen tolik, aby byla přikrytá. Přidejte bobkový list a nové koření. Uvařte doměkka.
  2. Pak vývar sceďte a z kosti oberte maso. V jiném hrnci na sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte mouku a připravte jíšku, kterou zalijte vývarem z žeber.
  3. Přidejte na delší proužky nakrájené zelí. Vařte, až je zelí měkké.
  4. V polovině vaření přidejte nakrájenou klobásu, obrané maso z žeber, dochuťte solí a pepřem a pokud je potřeba, dolijte vodou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    146,20 g
  • Sacharidy:

    326,88 g
    • Cukry:

      42,46 g
  • Tuky:

    201,56 g
  • Vláknina:

    106,89 g

Aktivita pro spálení:

924 kcal
115

minut jízdy na kole

88

minut běhu

275

minut uklízení





Podobné recepty

Zelná hovězí polévka

(27 hlasů)
1h a 40min
497 kJ

Zelňačka bez smetany

(18 hlasů)
50min
678 kJ

Polévka zelná

(19 hlasů)
40min
389 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sádlo

897 kcal / 100g
B0,3 g
S0 g
T99 g

čerstvé zelí

25 kcal / 100g
B1 g
S5 g
T0,23 g

Hovězí žebra

320 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T28 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého zelí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba