Prostreno.cz

Kuřecí filet ve smetanové houbové omáčce s rýží

Recept na kuřecí filet ve smetanové houbové omáčce s rýží je ideální volbou pro rychlý oběd nebo slavnostní večeři. Tento pokrm kombinuje jemnost kuřecího masa s bohatou chutí smetanové omáčky a houbami, což z něj činí lahodný zážitek.

45min

15min příprava

30min vaření

808 kJ / 193 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa opečte dozlatova z obou stran. Poté je vyjměte a dejte stranou
  3. Na stejné pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek do zlatova
  4. Přidejte nakrájené houby a restujte dokud nezměknou
  5. Zalijte smetanou a kuřecím vývarem promíchejte a nechte chvíli povařit
  6. Vraťte kuřecí prsa do pánve a nechte je prohřát v omáčce
  7. Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu
  8. Na konci přidejte do omáčky máslo a promíchejte
  9. Podávejte kuřecí prsa s omáčkou na rýži ozdobené petrželkou

TIP:

Pro výraznější chuť můžete do omáčky přidat trochu bílého vína.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    182,14 g
  • Sacharidy:

    197,30 g
    • Cukry:

      14,30 g
  • Tuky:

    131,72 g
  • Vláknina:

    4,18 g

Aktivita pro spálení:

679 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

202

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí filet ve smetanové houbové omáčce s rýží

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba