Prostreno.cz

Žitný chléb s vaječnou pomazánkou a mikrobylinkami

Recept na žitný chléb s vaječnou pomazánkou je skvělou volbou pro rychlou svačinu nebo lehkou večeři. Kombinace žitného chleba a krémové vaječné pomazánky je nejen chutná, ale také výživná.

20min

10min příprava

10min vaření

674 kJ / 161 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vejce uvařte natvrdo cca 10 minut, poté je zchlaďte studenou vodou a oloupejte.
  2. Vejce nakrájejte na malé kousky a dejte do mísy.
  3. Přidejte majonézu, jogurt, hořčici, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla hladká pomazánka.
  4. Plátky žitného chleba opečte v toustovači do křupava.
  5. Na každý plátek chleba naneste vrstvu vaječné pomazánky.
  6. Ozdobte mikrobylinkami.

TIP:

Pokud chcete ještě zdravější verzi, můžete použít pouze 2 žloutky namísto 4.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    93,95 g
  • Sacharidy:

    109,14 g
    • Cukry:

      5,12 g
  • Tuky:

    69,71 g
  • Vláknina:

    12,10 g

Aktivita pro spálení:

1553 kcal
194

minut jízdy na kole

147

minut běhu

463

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žitný chléb s vaječnou pomazánkou a mikrobylinkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba