Prostreno.cz

Tymiánové rolky

Tuto bylinku dávali Římané gladiátorům, a vědeli proč. Tymián totiž znamená v překladu „odvaha“. Dejte si tymián a poznejte svou vnitřní sílu.

08.03.2012 lanvin
1h a 25min

30min příprava

55min vaření

571 kJ / 136 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Každý řízek nařízněte podélně až skoro ke druhému kraji jako knihu. Jemně je naklepejte, aby byly obě půlky stejně vysoké, osolte je z obou stran. Na každé maso položte čtvrtinu sýru, posypte tymiánem, plátek zarolujte, pokud chcete, ovažte nití, a nakonec obalte každou rolku do dvou plátku slaniny.
  2. Pekáč vymažte lžící oleje a vyložte ho plátky cukety a rozpulenými rajčaty. Pokapejte zbylým olejem, osolte, pepřete, na zeleninu položte rolády a na ně pak snítky tymiánu. Pečte asi pětačtyricet minut: slanina by měla být zlatá a křupavá, cukety a rajčata křehké. Podávejte s bílým chlebem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    253,70 g
  • Sacharidy:

    56,22 g
    • Cukry:

      30,14 g
  • Tuky:

    187,14 g
  • Vláknina:

    20,00 g

Aktivita pro spálení:

725 kcal
90

minut jízdy na kole

69

minut běhu

216

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí rolky se smetanovým sýrem a tymiánem

(7 hlasů)
1h a 5min
927 kJ

Kuřecí rolky s kari omáčkou

(6 hlasů)
1h a 5min
927 kJ

Kuřecí rolády

(18 hlasů)
50min
700 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sýr smetanový

350 kcal / 100g
B6 g
S2 g
T34 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tymiánové rolky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba