Prostreno.cz

Vepřové plátky s oregánem

Smažené masové „špízy“ se sýrem a cuketou.

16.05.2012 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

1113 kJ / 266 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z omyté cukety nakrájejte slabé plátky, potřete je olejem a na pánvi orestujte.
  2. Plátek masa osolte, na maso položte vedle sebe 2 plátky cukety a na cuketu plátek sýra. Takto připravený plátek napíchněte – podle fotografie - na jehlu nebo špejli.
  3. Na mělké míse promíchejte strouhanku, citrónovou kůru a oregano.
  4. Připravené maso namočte v rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance.
  5. Na hlubší pánvi s olejem opečte „špízy“ ze všech stran.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    279,15 g
  • Sacharidy:

    96,82 g
    • Cukry:

      10,70 g
  • Tuky:

    326,79 g
  • Vláknina:

    14,80 g

Aktivita pro spálení:

1119 kcal
139

minut jízdy na kole

106

minut běhu

334

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové plátky v oříškové krustě

(31 hlasů)
20min
1052 kJ

Vepřové plátky na hořčici

(27 hlasů)
4h a 35min
750 kJ

Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

(18 hlasů)
60min
549 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s oregánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba