Prostreno.cz

Květákový nákyp s nivou

Květák zapečený s nastrouhanou nivou.

05.06.2012 lanvin
60min

15min příprava

45min vaření

546 kJ / 130 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte, nejlépe v páře, ne úplně doměkka. Ještě teplý nasekejte na drobné kousky.
  2. Nakrájené žampióny poduste na 1 lžíci oleje, osolte poduste 5 minut.
  3. Když se šťáva vydusí, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a společně chvilku poduste. Podušené houby promíchejte s květákem, přidejte nastrouhanou nivu, žloutky, ovesné vločky, strouhanku podle potřeby, podle chuti osolte a opepřete, přidejte kmín a zlehka vmíchejte sníh ze 3 bílků.
  4. Dejte do zapékací misky. Pečete při 180 °C za cca 30 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    140,14 g
  • Sacharidy:

    112,79 g
    • Cukry:

      19,36 g
  • Tuky:

    160,58 g
  • Vláknina:

    25,56 g

Aktivita pro spálení:

625 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

186

minut uklízení





Podobné recepty

Květákové placičky se šunkou

(24 hlasů)
50min
364 kJ

Květákové placičky

(30 hlasů)
50min
246 kJ

Květákové kari

(19 hlasů)
25min
324 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květákový nákyp s nivou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba