Prostreno.cz

Makrely na víně

Pokrmy z ryb patří k těm nejzdravějším.

07.09.2012 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

787 kJ / 188 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Makrely osolte, opepřete a do břišních otvorů vložte plátky másla.
  2. Na oleji se 2 lžícemi másla nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na tenká kolečka a rozetřený česnek, přidejte makrely a opečte je ze všech stran.
  3. Přidejte bobkové listy, posypte tymiánem, podlijte vínem a přikryté duste doměkka.
  4. Během dušení podle potřeby podlévejte vývarem.
  5. Když jsou ryby hotové, přidejte kečup rozředěný s citrónovou šťávou a krátce prohřejte.
  6. Hotové makrely posypte petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,35 g
  • Sacharidy:

    298,40 g
    • Cukry:

      37,86 g
  • Tuky:

    145,09 g
  • Vláknina:

    84,93 g

Aktivita pro spálení:

1296 kcal
162

minut jízdy na kole

123

minut běhu

386

minut uklízení





Podobné recepty

Makrela v hořčičné omáčce

(15 hlasů)
60min
874 kJ

Makrela na víně

(15 hlasů)
55min
876 kJ

Makrela na bílém víně

(12 hlasů)
60min
512 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
02.05.2016
Avatar heenna
06.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Makrely na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba