Prostreno.cz

Jablečná žemlovka

Česká jablečná klasika.

10.09.2012 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

751 kJ / 179 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Žemle nakrájejte na slabé plátky, dejte do mísy a zalijte směsí našlehaných vajec s mlékem.
  2. Jablka oloupejte, odstraňte jádřinec a jablka nakrájejte na slabé plátky.
  3. Na dno vymazaného pekáčku rozložte vrstvu navlhčené žemle, na to rozložte nakrájená jablka, posypte spařenými rozinkami a cukrem promíchaným se skořicí a na jablka dejte zbytek navlhčených žemlí.
  4. Pokapejte máslem, vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte do zlatova.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    129,90 g
  • Sacharidy:

    642,52 g
    • Cukry:

      329,30 g
  • Tuky:

    204,68 g
  • Vláknina:

    32,30 g

Aktivita pro spálení:

990 kcal
123

minut jízdy na kole

94

minut běhu

295

minut uklízení





Podobné recepty

Jablková žemlovka z mazance

(32 hlasů)
40min
749 kJ

Žemlovka

(37 hlasů)
45min
716 kJ

Žemlovka - s foto návodem

(23 hlasů)
1h a 15min
899 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

želé

62 kcal / 100g
B10,7 g
S14 g
T0 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jablečná žemlovka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba