Prostreno.cz

Nákyp z hrušek

Nákyp můžete podávat jako hlavní sladké jídlo nebo sladký moučník.

04.10.2012 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

720 kJ / 172 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Zapékací nebo nákypovou formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.
  2. Toustový chléb natrhejte na kousky a v míse zalijte vlažným mlékem. Nechte aspoň deset minut stát, aby se chléb rozmáčel. Potom ho zpracujte na husté, kašovité těsto.
  3. Žloutky v míse smíchejte s cukrem, skořicí, přidejte rozmáčený chléb a hrušky pokrájené na menší kostky. Dobře promíchejte.
  4. Z bílků ušlehejte lesklý sníh, přesuňte ho na těsto ve formě a stěrkou nebo lžicí opatrně, ale stejnoměrně zatřete do těsta.
  5. Pečte asi čtyřicet minut, až bude povrch nákypu zlatavý. Nechte trochu vychladnout a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    131,65 g
  • Sacharidy:

    620,74 g
    • Cukry:

      205,62 g
  • Tuky:

    86,66 g
  • Vláknina:

    37,85 g

Aktivita pro spálení:

967 kcal
120

minut jízdy na kole

92

minut běhu

288

minut uklízení





Podobné recepty

Rýžový nákyp

(44 hlasů)
45min
825 kJ

Sladký nákyp

(22 hlasů)
35min
619 kJ

Jablečný rýžový nákyp

(16 hlasů)
35min
406 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
04.05.2016
Avatar hedvika
27.04.2016
Avatar heenna
15.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Nákyp z hrušek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba