Prostreno.cz

Kančí steaky

Steaky na omáčce z čerstvých malin s gratinovanými bramborami.

26.11.2012 lanvin
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

604 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kančí maso očistěte, každou porci masa rozdělte na 3 ks (steaky), omyjte studenou vodou a osušte. Bylinky nasekejte na jemno, obalte v nich maso, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Nechte odležet do druhého dne. Takto naložené maso opečte na pánvi nebo grilu z obou stran a dopečte při 180 °C cca 6 minut.
  2. Na drobno nakrájenou šalotku orestujte na olivovém oleji do zlatova, přidejte cukr, zkaramelizujte a přidejte maliny. Zakápněte vývarem a červeným vínem, povařte, propasírujte sítkem a zredukujte.
  3. Očištěné a oloupané brambory nakrájejte na slabé plátky, které vyskládejte do pekáče. Vytvořte postupně několik vrstev, které prolévejte smetanou ochucenou solí a česnekem. Brambory pečte cca 1 hodinu při 180 °C. Poté zasypte strouhaným parmazánem a zapečte dozlatova.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    243,42 g
  • Sacharidy:

    334,29 g
    • Cukry:

      71,65 g
  • Tuky:

    201,61 g
  • Vláknina:

    58,64 g

Aktivita pro spálení:

1101 kcal
137

minut jízdy na kole

104

minut běhu

328

minut uklízení





Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

(22 hlasů)
1h a 15min
802 kJ

Kančí na slanině

(13 hlasů)
2h a 30min
1092 kJ

Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

(7 hlasů)
1h a 50min
630 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kančí steaky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba