Prostreno.cz

Mušle svatého Jakuba

Recept na sváteční večeři nebo oběd.

19.12.2012 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

446 kJ / 106 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Šalotku orestujte na rozpáleném oleji, přidejte rýži a orestujte.
  2. Poté přidejte bílé víno a šafrán a nechte vyvařit, postupně podlévejte vývarem. Vařte na mírném ohni za stálého podlévání 15-18 minut, rýže musí zůstat al dente.
  3. Před podáváním zjemněte čerstvým máslem, dochuťe a promíchejte s parmezánem.
  4. Mušle svatého Jakuba opečte z obou stran, jen velice krátce, musí uvnitř zůstat skoro syrové, jen tak jsou šťavnaté a správně připravené.
  5. Hotové rizoto dejte do hlubokého talíře, ozdobte opečenou mušlí a dle sezony vařeným chřestem a rukolou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    199,47 g
  • Sacharidy:

    225,05 g
    • Cukry:

      12,54 g
  • Tuky:

    143,75 g
  • Vláknina:

    14,56 g

Aktivita pro spálení:

746 kcal
93

minut jízdy na kole

71

minut běhu

222

minut uklízení





Podobné recepty

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
584 kJ

Mušle sv. Jakuba

(8 hlasů)
35min
532 kJ

Hustá mušlová polévka

(15 hlasů)
60min
408 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mušle svatého Jakuba

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba