Prostreno.cz

Nejlepší boršč z pořadu Když vaří táta

Martin tvrdí, že ať ruský, polský, nebo ukrajinský boršč, každý tam dává něco jiného; červená řepa je ale stálicí.

12.04.2013 Mikeš
2h a 45min

30min příprava

2h a 15min vaření

554 kJ / 132 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Připravte si tři hrnce. Omyté maso vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, než bude maso měkké.
  2. Zatím co se maso vaří, pokračujte v přípravě zeleniny do polévky. Oloupejte řepu a nakrájejte ji na nudličky. Dejte ji do druhého hrnce a podlijte ji částí vývaru z vařeného masa. Vařte, dokud nebude měkká. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky.
  3. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho a odložte stranou. Vývar sceďte. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a ve třetím hrnci ji orestujte na másle. Přidejte k ní kořenovou zeleninu a vše společně orestujte. Základ zalijte vývarem z masa.
  4. Do polévky přidejte nastrouhané zelí, uvařenou řepu, rajčata nakrájená na malé kostičky a vše povařte asi 30 minut.
  5. Maso nakrájejte na malé kostky, vložte do polévky a vše společně provařte.
  6. Hotovou polévku dochuťte octem a cukrem. Podávejte se zakysanou smetanou a nasekanou petrželovou natí.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    172,53 g
  • Sacharidy:

    341,83 g
    • Cukry:

      59,71 g
  • Tuky:

    169,35 g
  • Vláknina:

    110,14 g

Aktivita pro spálení:

557 kcal
69

minut jízdy na kole

53

minut běhu

166

minut uklízení





Podobné recepty

Ruský boršč

(13 hlasů)
1h a 5min
603 kJ

Polévka boršč

(18 hlasů)
1h a 30min
497 kJ

Polský boršč

(12 hlasů)
1h a 40min
523 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Nejlepší boršč z pořadu Když vaří táta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba