Prostreno.cz

Pohankové rizoto se žampióny

Zdravé a velmi chutné lašské jídlo, chutná i masožroutům!

18.07.2013 kefeus
50min

15min příprava

35min vaření

881 kJ / 210 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Pohanku přeperte pod tekoucí vodou na cedníku. Poté dejte do hrnce a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby hladina sahala cca palec nad hladinou. Vařte a občas promíchejte do měkka asi 10 minut. Odstavte a zakryjte pokličkou.
  2. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na drobno nakrájenou cibuli, až zezlatoví, přidejte na tenké proužky nakrájený česnek, až pustí vůni, přidejte na tenké plátky nakrájené žampióny, kukuřici, nahrubo nakrájenou mrkev, proužky papriky, zalijte trochou vývaru a poduste.
  3. Dochuťte solí, pepřem, sójovkou. Ke směsi přidejte pohanku, přidejte nasekanou zelenou cibulku a vše důrazně promíchejte a opět prohřejte. Do rizota můžete přidat strouhaný eidam. Rizotem naplňte polévkovou nebo kompotovou misku a převraťte na obědový talíř. Ozdobte mátou a cherry rajčetem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,74 g
  • Sacharidy:

    407,81 g
    • Cukry:

      42,48 g
  • Tuky:

    266,97 g
  • Vláknina:

    57,96 g

Aktivita pro spálení:

1027 kcal
128

minut jízdy na kole

97

minut běhu

306

minut uklízení





Podobné recepty

Rizoto s rajčaty

(14 hlasů)
45min
474 kJ

Rizoto s broskví

(10 hlasů)
45min
578 kJ

Rizoto s hlívou ústřičnou

(17 hlasů)
55min
570 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pohankové rizoto se žampióny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba