Prostreno.cz

Rýže s hráškem a mozzarellou

Co může být tedy lepší, než si připravit chutné dobroty, které pochází přímo z Itálie? Zde je nápad, jak mozzarellu v kuchyni využít.

09.08.2013 lanvin
55min

15min příprava

40min vaření

420 kJ / 100 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nechte v hrnci rozpustit máslo s polévkovou lžící oleje a osmahněte na něm jemně nakrájený pórek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, jemně nasekanou petrželku a nakonec i vyloupaný hrášek a vše krátce orestujte.
  3. Přidejte sběračku vývaru a povařte 5 minut při nižší teplotě.
  4. Přidejte rýži, dostatečné množství vývaru, osolte a opepřete.
  5. Vařte rýži na skus (al dente), pokud bude směs příliš suchá, přilijte vývar.
  6. Hotovou rýži odstavte ze sporáku a pro zjemnění vmíchejte kousek másla, parmazán a mozzarellu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    123,95 g
  • Sacharidy:

    358,36 g
    • Cukry:

      49,77 g
  • Tuky:

    138,98 g
  • Vláknina:

    21,80 g

Aktivita pro spálení:

680 kcal
85

minut jízdy na kole

64

minut běhu

202

minut uklízení





Podobné recepty

Rýže s cizrnou a růžičkovou kapustou

(11 hlasů)
35min
1192 kJ

Divoká rýže s kuřecím masem

(13 hlasů)
50min
598 kJ

Rýže s žampióny

(17 hlasů)
40min
629 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýže s hráškem a mozzarellou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba