Prostreno.cz

Pošírovaná kuřecí prsa

Jemné kuřecí maso v kořeněném vývaru.

24.02.2014 sun
55min

15min příprava

40min vaření

428 kJ / 102 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci přiveďte k varu vodu, vhoďte do něj koření, přidejte sůl a tři minuty povařte.
  2. Kousky kuřecích prsou očistěte a každý z nich podélně rozkrojte na tři dlouhé špalíčky.
  3. Maso přidejte do ochucené vody a vypněte zdroj tepla. Vše zakryjte poklicí a nechte 15 minut stát na teplé plotýnce.
  4. Poté ji zapněte na minimum a dál nechte maso „vařit“ ještě asi 20 minut – voda by neměla v žádném případě vřít, ale zůstat jen těsně pod bodem varu. Díky tomu bude maso mimořádně jemné a měkké.
  5. Vyjměte ho děrovanou lžící a ihned podávejte – například s na másle doměkka podušenou zeleninou.

TIP:

Vývar z masa nevylévejte, ale sceďte ho a uschovejte na jindy. Skvěle se hodí například do krémového italského rizota.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    207,00 g
  • Sacharidy:

    339,00 g
    • Cukry:

      15,00 g
  • Tuky:

    79,95 g
  • Vláknina:

    193,50 g

Aktivita pro spálení:

563 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

168

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí prsa s rajčaty

(5 hlasů)
40min
468 kJ

Kuřecí prsa na ovoci

(6 hlasů)
50min
702 kJ

Kuřecí prsa se smrži

(7 hlasů)
60min
764 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar verrca
18.05.2016
Avatar heenna
12.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pošírovaná kuřecí prsa

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba