Prostreno.cz

Platýz v jablečné omáčce

Voňavé filé s bylinkami v jablečné omáčce.

07.03.2014 sun
35min

15min příprava

20min vaření

374 kJ / 89 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Promíchejte dohromady změklé máslo, nasekané bylinky, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, sůl a pepř.
  2. Máslem důkladně potřete filety, stočte je a zajistěte párátkem.
  3. Filety uložte do rendlíku.
  4. Jablečnou šťávu přiveďte k varu, přidejte jablko nakrájené na kostičky a citrónovou šťávu, nechte projít varem.
  5. Jablečnou šťávou přelijte filety a poduste je 10-15 minut na mírném ohni.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    251,58 g
  • Sacharidy:

    110,73 g
    • Cukry:

      79,24 g
  • Tuky:

    62,97 g
  • Vláknina:

    13,72 g

Aktivita pro spálení:

244 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení





Podobné recepty

Platýz s hroznovým vínem

(17 hlasů)
45min
610 kJ

Platýz s citronovým přelivem

(8 hlasů)
45min
886 kJ

Platýz s fenyklem

(9 hlasů)
50min
418 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Platýz v jablečné omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba