Prostreno.cz

Gombasecká zelňačka

Skvělá zelňačka s klobásou.

14.03.2014 lentilka
50min

15min příprava

35min vaření

455 kJ / 108 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli opečte na másle se sádlem dozlatova.
  2. Přidejte kmín, papriku, hladkou mouku a za stálého šlehání metlou vytvořte řídkou jíšku, kterou pomalu zalévejte vývarem.
  3. Po mírném zavaření přidejte kysané zelí i s lákem, tymián, na centimetrové kostičky nakrájené brambory, sůl pepř a vše důkladně provařte na mírném plameni 20 minut.
  4. Klobásu nakrájejte na tenká kolečka a po změknutí brambor vložte do polévky.
  5. Do hotové polévky přidejte najemno rozsekaný a rozetřený česnek, případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Při servírování vkládejte do polévky lžíci zakysané smetany.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    103,08 g
  • Sacharidy:

    250,21 g
    • Cukry:

      24,30 g
  • Tuky:

    186,28 g
  • Vláknina:

    37,18 g

Aktivita pro spálení:

472 kcal
59

minut jízdy na kole

44

minut běhu

140

minut uklízení





Podobné recepty

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
401 kJ

Pórková polévka

(13 hlasů)
45min
326 kJ

Česneková polévka a ztracená vejce

(13 hlasů)
45min
537 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Gombasecká zelňačka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba