Prostreno.cz

Maďarský Balaton špíz

Špíz s klobásou a červenou kapií.

14.03.2014 lentilka
60min

20min příprava

40min vaření

405 kJ / 96 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Česnek oloupejte, brambory nakrájejte na dvoucentimetrové kostky a kapii na větší plátky.
  2. Vše mírně pokapejte olivovým olejem, posypte lístky tymiánu, zabalte do alobalu a pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 190°C.
  3. Po upečení vysypte již změklé ingredience na rozpálenou pánev bez tuku a orestujte je do zlatohnědé barvy.
  4. Klobásu nakrájejte na silnější kolečka.
  5. V rostlinném oleji rozmíchejte pikantní papriku, sůl pepř a všechny ingredience včetně klobásy ve vzniklé marinádě důkladně promíchejte.
  6. Na jehlu střídavě napichujte všechny druhy marinované zeleniny a pečte na středně rozpáleném grilu nebo pánvi asi 1 - 2 minuty z každé strany.
  7. Podávejte samotné, nebo s listovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,71 g
  • Sacharidy:

    205,02 g
    • Cukry:

      54,27 g
  • Tuky:

    149,09 g
  • Vláknina:

    41,52 g

Aktivita pro spálení:

649 kcal
81

minut jízdy na kole

61

minut běhu

193

minut uklízení





Podobné recepty

Středomořský špíz

(10 hlasů)
35min
672 kJ

Kuřecí špízy naložené v medu

(8 hlasů)
50min
732 kJ

Bramborový špíz

(16 hlasů)
45min
854 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar verrca
08.05.2016
Avatar heenna
15.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

brambory

77 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,36 g

špejle

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

rostlinný olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Maďarský Balaton špíz

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba