Prostreno.cz

Zeleninový boršč

Chutný boršč můžete připravit i bez masa.

16.03.2014 lanvin
1h a 15min

15min příprava

60min vaření

386 kJ / 92 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na tenčí hranolky nebo ji nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte nakrájenou mrkev, petržel a bobkový list. Přikryté duste 10 minut.
  3. Přidejte řepu, kapustu a veškeré koření, podlijte vývarem a vařte dalších 30 minut.
  4. Na závěr vmíchejte rajčatové pyré, osolte, dochuťte cukrem a povařte ještě 10 minut.
  5. Podávejte se lžíci bílého jogurtu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,92 g
  • Sacharidy:

    523,70 g
    • Cukry:

      66,86 g
  • Tuky:

    79,68 g
  • Vláknina:

    152,10 g

Aktivita pro spálení:

603 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

180

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí polévka se ztracenými vejci

(19 hlasů)
25min
304 kJ

Špenátová polévka

(18 hlasů)
55min
266 kJ

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
401 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílý jogurt

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

červená řepa

43 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,1 g

nové koření

265 kcal / 100g
B3 g
S52 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninový boršč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba