Prostreno.cz

Chřestová polévka s majoránkou

Chřestový krém s řapíkatým celerem a majoránkou.

26.03.2014 sun
45min

15min příprava

30min vaření

324 kJ / 77 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Chřest očistěte, 8 špiček odložte a chřest nakrájejte.
  2. Pokrájejte cibuli a celer na drobno.
  3. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte chřest, celer, cibuli a 5 minut restujte.
  4. Přidejte mouku a důkladně promíchejte.
  5. Přilijte vývar, vložte snítku majoránky a za občasného míchání vařte 15 minut.
  6. Vyndejte majoránku a polévku rozmixujte, přimíchejte smetanu a vařte ještě 5 minut.
  7. Mezitím v jiném hrnci vařte špičky chřestu 2-3 minuty ve vařící osolené vodě.
  8. Servírujte ozdobené špičkami chřestu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,99 g
  • Sacharidy:

    107,89 g
    • Cukry:

      13,29 g
  • Tuky:

    72,88 g
  • Vláknina:

    12,75 g

Aktivita pro spálení:

243 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí polévka se ztracenými vejci

(19 hlasů)
25min
304 kJ

Špenátová polévka

(18 hlasů)
55min
266 kJ

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
401 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřestová polévka s majoránkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba