Prostreno.cz

Kremrole

Klasické kremrole zvládnete i doma – potřebujete jenom kovové trubičky na stáčení kremrolí, díky smetaně je těsto krásně vláčné.

28.05.2014 sun
1h a 35min

1h a 20min příprava

15min vaření

1596 kJ / 381 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 200 °C horkovzdušnou na 180 °C.
  2. Nalijte do kastrůlku mléko a podle návodu na obalu v něm uvařte pudink. Až vychladne na pokojovou teplotu, vešlehejte do něj máslo, oba druhy cukru i žloutek. Nechte vychladnout.
  3. Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1x16cm.
  4. Natočte je na kovové trubičky, potřete vajíčkem a upečte dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny.
  5. Krém dejte do cukrářského sáčku nebo silnějšího plastového sáčku s odstřihnutým rohem.
  6. Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte krémem. Můžete je také uložit na chladné místo a plnit až před podáváním.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    126,51 g
  • Sacharidy:

    565,57 g
    • Cukry:

      234,66 g
  • Tuky:

    459,81 g
  • Vláknina:

    7,50 g

Aktivita pro spálení:

202 kcal
25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení





Podobné recepty

Sušenky s ovesnými vločkami

(18 hlasů)
50min
1809 kJ

Kokosová rýže

(16 hlasů)
1h a 15min
906 kJ

Hruškový koláč

(27 hlasů)
1h a 30min
759 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kremrole

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba