Prostreno.cz

Polévka s čerstvým fenyklem

Sytá polévka s pórkem, fenyklem, hráškem a chřestem, podávána s tousty s parmezánem.

16.09.2014 Mikeš
50min

25min příprava

25min vaření

394 kJ / 94 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji osmahněte na tenké plátky nakrájený pórek a očištěný, nakrájený fenykl.
  2. Očištěný chřest nakrájejte přibližně na 6 cm kousky, oloupané brambory pokrájejte na kostičky.
  3. Chřest a brambory přidejte k pórku, zalijte vývarem a vařte, až změknou brambory.
  4. Přidejte hrášek a vařte další 4 minuty.
  5. Děrovanou lžíci vyberte několik kousků chřestu a odložte stranou.
  6. Tyčovým mixérem, nebo v kuchyňském robotu polévku rozmixujte, přidejte smetanu, citronovou kůru a polévku jen prohřejte.
  7. Polévku podávejte s kousky chřestu, fenyklovou natí a parmezánovými tousty.

TIP:

Parmezánové toasty: plátky bagety lehce pokapejte olejem, posypte jemně strouhaným parmezánem a dejte na pár minut pod gril.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    106,90 g
  • Sacharidy:

    585,60 g
    • Cukry:

      77,92 g
  • Tuky:

    106,95 g
  • Vláknina:

    66,00 g

Aktivita pro spálení:

556 kcal
69

minut jízdy na kole

52

minut běhu

165

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí polévka se ztracenými vejci

(19 hlasů)
25min
304 kJ

Špenátová polévka

(18 hlasů)
55min
266 kJ

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
401 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s čerstvým fenyklem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba