Prostreno.cz

Polévka s kerblíkem a chřestem

Sytý chřestový krém, který můžete podávat horký, nebo studený.

06.10.2014 lanvin
45min

20min příprava

25min vaření

360 kJ / 86 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný chřest nakrájejte na kousky, 16 kousků si odložte stranou.
  2. V pánvi s olejem krátce orestujte chřest a nakrájenou šalotku.
  3. Zalijte vodou, přidejte masovou kostku a vařte přibližně 10 - 12 minut.
  4. Vmíchejte smetanu, přidejte kerblík, pár lístků si odložte na zdobení a polévku rozmixujte ručním mixérem, dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem.
  5. Odložené kousky chřestu blanšírujte 5 minut v osolené vodě, přelijte ledovou vodou a nechte dobře okapat.
  6. Polévku můžete podávat horkou, nebo studenou s kousky blanšírovaného chřestu, ozdobenou lístky kerblíku.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,92 g
  • Sacharidy:

    111,26 g
    • Cukry:

      33,65 g
  • Tuky:

    122,12 g
  • Vláknina:

    48,15 g

Aktivita pro spálení:

514 kcal
64

minut jízdy na kole

48

minut běhu

153

minut uklízení





Podobné recepty

Kari polévka s kuřecím masem

(16 hlasů)
40min
354 kJ

Rajčatová polévka

(18 hlasů)
30min
616 kJ

Pórková polévka s oreganem

(13 hlasů)
45min
176 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s kerblíkem a chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba