Prostreno.cz

Telecí játra s kari omáčkou

Chuťově nejjemnější telecí játra připravte s omáčkou z pomerančové šťávy s kari kořením.

13.03.2015 lentilka
35min

15min příprava

20min vaření

866 kJ / 206 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Játra obalte v hladké mouce a ve větší pánvi na rozehřátém másle s olejem játra orestujte, asi 2 minuty na každé straně, nebo až jsou játra měkká (správný čas závisí na tloušťce plátků).
  2. Játra vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  3. Na pánev přidejte nasekanou šalvěj, zalijte pomerančovou šťávou, smetanou, vmíchejte kari, jíšku a vařte 10 minut, dochuťte solí a pepřem.
  4. Do omáčky vložte játra jen aby se prohřály a hned podávejte.
  5. Podávejte s rýží a dušeným hráškem, nebo jinou zeleninou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,74 g
  • Sacharidy:

    104,98 g
    • Cukry:

      20,07 g
  • Tuky:

    110,89 g
  • Vláknina:

    8,15 g

Aktivita pro spálení:

451 kcal
56

minut jízdy na kole

42

minut běhu

134

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí s houbami

(12 hlasů)
50min
616 kJ

Telecí játra s muškátovým vínem

(10 hlasů)
55min
591 kJ

Telecí roláda s náplní

(10 hlasů)
50min
742 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

pepř a sůl

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

pomerančová šťáva

45 kcal / 100g
B0,1 g
S10 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí játra s kari omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba