Prostreno.cz

Kdoulový džem

Skvělý džem na palačinky a lívance, džem, který připravovaly naše babičky.

22.06.2015 lanvin
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

590 kJ / 141 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kdoule otřete utěrkou, aby jste odstranili chmýří. Poté je důkladně omyjte.
  2. Kdoule vložte do hrnce s vodou. Vařte 25 - 30 minut.
  3. Kdoule vyndejte z vody,(vodu nevylévejte), nechte vychladnout, oloupejte je a zbavte jádřince.
  4. Ovoce nakrájejte na velmi malé kousky, dejte je do kastrolu, zasypte je cukrem, přidejte 2 naběračky vody, ve které jste kdoule vařili, citronovou šťávu a vařte 15 - 20 minut.
  5. Kdoulemi naplňte horké, sterilované sklenice a uzavřete je víčky.
  6. Skladujte v chladničce.

TIP:

Džem můžete dochutit špetkou kardamomu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,30 g
  • Sacharidy:

    1341,30 g
    • Cukry:

      1282,40 g
  • Tuky:

    7,79 g
  • Vláknina:

    10,40 g

Aktivita pro spálení:

2588 kcal
323

minut jízdy na kole

246

minut běhu

772

minut uklízení





Podobné recepty

Rosol z jablečné šťávy

(12 hlasů)
20min
835 kJ

Relish ze zelených rajčat

(10 hlasů)
55min
244 kJ

Pikantní brusinkovo - hořčičná marmeláda

(11 hlasů)
20min
723 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kdoulový džem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba