Prostreno.cz

Grilované jehněčí kotletky s bylinkovou omáčkou

Omáčce dodají fantastickou chuť nejen bylinky, ale i delikatesní ocet Champagne.

26.08.2015 sun
40min

20min příprava

20min vaření

1066 kJ / 254 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Olivový olej, ocet, mátu, petržel, pažitku a prolisovaný česnek prošlehejte v misce metličkou, aby se vše důkladně spojilo. Omáčku podle chuti osolte a opepřete.
  2. Předehřejte grilovací pánev nebo gril na středně vysokou teplotu. Smíchejte lžičku soli, ½ lžičky bílého pepře, lžičku skořice a směsí potřete kotlety po obou stranách.
  3. Kotlety grilujte 5 až 8 minut na každé straně, doba grilování masa závisí na síle kotlet.
  4. Podávejte s bylinkovou omáčkou.

TIP:

Základní surovinou pro výrobu octa Champagne je pravé šumivé víno Champagne. Ocet obsahuje 6-8% kyseliny, 0,5% obj. alkoholu a vodu. Jeho chuť je mírně nakyslá. Ocet Champagne není tak oblíbený jako např. balzamikový ocet, je však delikatesou. Zjemňují se jím sladké pokrmy, sorbety, ochutit jím lze i bujón nebo rybí salát. K dostání je pouze ve specializovaných prodejnách s lahůdkami.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    310,76 g
  • Sacharidy:

    54,42 g
    • Cukry:

      0,46 g
  • Tuky:

    312,85 g
  • Vláknina:

    26,54 g

Aktivita pro spálení:

1079 kcal
134

minut jízdy na kole

102

minut běhu

322

minut uklízení





Podobné recepty

Plněná jehněčí plec

(14 hlasů)
1h a 55min
1332 kJ

Jehněčí kolínko na červeném víně

(10 hlasů)
2h a 20min
331 kJ

Jehněčí kotleta s cizrnou

(11 hlasů)
2h a 20min
1022 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Grilované jehněčí kotletky s bylinkovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba