Prostreno.cz

Lilek s dušenými rajčaty

Lilek pečený v troubě s dušenými rajčaty a sýrem.

09.09.2015 sun
1h a 5min

30min příprava

35min vaření

817 kJ / 195 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilek omyjte,neloupejte a z lilku ukrojte 6 plátků silných přibližně 2,5 cm, zbývající lilek nakrájejte na kostičky.
  2. Strouhanku smíchejte se strouhaným parmazánem a pepřem.
  3. Plátky lilku obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance, strouhanku k lilku lehce přitlačte.
  4. Obalený lilek dejte na 5 minut do mrazáku.
  5. Pak lilek osmažte z obou stran na oleji, opečený lilek uložte do zapékací misky a dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  6. V pánvi na 3 lžících oleje 5 minut duste na kostičky nakrájený lilek.
  7. Přidejte nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, dochuťte solí, pepřem a duste dalších 5 minut, nakonec vmíchejte nasekanou bazalku.
  8. Plátky lilku rozdělte na 3 talíře, přidejte dušenou směs rajčat a lilku a posypte nastrouhaným sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    112,61 g
  • Sacharidy:

    124,27 g
    • Cukry:

      18,71 g
  • Tuky:

    201,50 g
  • Vláknina:

    15,52 g

Aktivita pro spálení:

913 kcal
114

minut jízdy na kole

86

minut běhu

272

minut uklízení





Podobné recepty

Zeleninový hrnec

(9 hlasů)
1h a 20min
398 kJ

Treska na rajčatech s cizrnou

(9 hlasů)
50min
700 kJ

Smažená zelenina

(15 hlasů)
40min
487 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bazalka

23 kcal / 100g
B3 g
S2 g
T0,6 g

lilek

25 kcal / 100g
B1 g
S5 g
T0,3 g

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

strouhanka

351 kcal / 100g
B12 g
S71 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek s dušenými rajčaty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba