Prostreno.cz

Dušený pórek s parmezánem

Můžete podávat samostatně, hodí se také k minutkám i k dušenému masu.

22.02.2016 lentilka
50min

20min příprava

30min vaření

508 kJ / 121 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Tmavě zelené listy pórku odstraňte a pórek rozkrojte podélně na polovinu.
  2. Pórek vložte na 10 minut do mísy se studenou vodou.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo/nebo olivový olej.
  4. Pórek uložte v jedné vrstvě v pánvi a lehce ho orestujte (3 až 4 minuty), otočte a orestujte na druhé straně.
  5. Dochuťte solí a pepřem, přidejte snítky tymiánu, zalijte vínem a duste 10 minut.
  6. Posypte sýrem a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,89 g
  • Sacharidy:

    78,52 g
    • Cukry:

      28,28 g
  • Tuky:

    115,68 g
  • Vláknina:

    15,22 g

Aktivita pro spálení:

387 kcal
48

minut jízdy na kole

36

minut běhu

115

minut uklízení





Podobné recepty

Zeleninový hrnec

(9 hlasů)
1h a 20min
398 kJ

Zelenina zapečená s fazolemi

(11 hlasů)
45min
532 kJ

Gratinovaná zelenina

(11 hlasů)
60min
377 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušený pórek s parmezánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba