Prostreno.cz

Chléb z celozrnné žitné mouky

Upečte si voňavý domácí chléb. Specialitou tohoto chleba je kypření pomocí jedlé sody a kefíru, odpadá tedy kynutí.

10.03.2016 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

1014 kJ / 242 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do mísy nasypte mouku, přidejte jedlou sodu, ocet, sůl a přilijte kefír.
  2. Kefír přidávejte postupně, aby těsto nebylo příliš řídké.
  3. Vymíchejte těsto (těsto dost lepí).
  4. Z těsta vytvarujte kouli, kterou vložte do vymazané kulaté formy (přibližně 20 cm), na kouli lehce zatlačte, aby vznikla placka - tvar kulatého chleba.
  5. Na povrchu chléb na několika místech nařízněte a chléb posypte ovesnými vločkami.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 40 minut.

TIP:

Skleničku použijte o obsahu 200 ml.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    78,42 g
  • Sacharidy:

    618,08 g
    • Cukry:

      16,15 g
  • Tuky:

    20,90 g
  • Vláknina:

    121,50 g

Aktivita pro spálení:

2979 kcal
372

minut jízdy na kole

283

minut běhu

889

minut uklízení





Podobné recepty

Domácí housky

(20 hlasů)
1h a 35min
1337 kJ

Chléb se lněným semínkem

(20 hlasů)
1h a 10min
1016 kJ

Tymiánový chléb

(13 hlasů)
3h a 0min
1483 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Velké jablkové palačinky

45min
(20 hlasů)

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chléb z celozrnné žitné mouky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba